Hello! Sunt Claudiu Enache, medic dentist, pasionat de lucrurile nevăzute din stomatologie. Am 30 de ani și acest blog este încă o dovadă a faptului că îmi place ceea ce fac.

Încântat de cunoștință!

4242 2828 Dr. Claudiu Enache

Să mă prezint:

Am absolvit Facultatea de Medicină Dentară în 2012 și chiar de atunci profesez în cadrul clinicii Dental House din Pitești.
Încă de la început vreau să mulțumesc familiei și colectivului din jurul domnului doctor Stuparu pentru formarea mea atât ca medic, dar și ca om, într-un mediu ce susține performanța și stimulează creșterea continuă.
Aici am făcut primii pași în cunoașterea misterelor endodonției și prin tratamentele efectuate am prelungit viața câtorva mii de dinți.
În tot acest timp am lucrat cu ajutorul microscopului dentar și împreună cu o echipă de profesioniști am redat zâmbetul pacienților.
Pentru mine, în momentul de față, pot spune că endodonția mai are puține secrete, motiv pentru care în ultimii ani mi-am îndreptat atenția în sfera implantologică.
Setea de cunoaștere în acest domeniu m-a împins să fac un masterat despre protetica pe implanturi și să bat la ușa acestui templu al implantologiei orale.
Imi iubesc profesia! Pentru mine stomatologia reprezintă un hobby, perfectionarea permanenta fiind un stil de viată.
Îmi plac lucrurile bine făcute și rezultatele pe masură. Știu că pentru asta e nevoie de răbdare, perseverență, ani de experiență, noțiuni teoretice bine implementate practic, dar și asumarea de riscuri calculate.
Sunt mereu în cautare de informații în acest domeniu și vreau să fac lucruri care ating sau depășesc standardele de excelență.

De ce a apărut acest blog?

Într-o eră a tehnologiei, unde există foarte multă informație ușor de accesat, cred că este nevoie ca noi, indivizii să putem alege informația corectă, documentată. Intrând în contact cu numeroși pacienți informați greșit în privința tratamentelor stomatologice, mi am propus să vin în întâmpinarea lor cu acest blog. De asemenea, este important să întelegem că întreg organismul este conectat la cavitatea orală, că manifestările orale pot fi corelate cu alte manifestări generale.
Drept urmare, acest blog a apărut din dorința de:

 • A îmbunătății starea de sănatate orală a pacienților aducând articole bine documentate, de ultimă generație
 • A veni în întâmpinarea oamenilor cu recomandări ale specialiștilor din toate ramurile stomatologiei
 • A familiariza pacientul cu medicina viitorului, și anume stomatologia digitală.
 • A prezenta cele mai noi tehnici, echipamente și produse stomatologice
 • A explica, printr-un limbaj cât mai puțin academic, tipuri de manopere/intervenții din cabinet
 • A comunica prin cât mai multe canale cu pacienții mei
 • A consolida o relație transparentă și de lungă durată cu cei din jur
 • A împărtăși părerile și opiniile mele celorlalți colegi de breaslă
 • A interacționa și socializa altfel decât în cabinetul stomatologic și anume prin intermediul internetului
 • A dezbate împreună cu dumneavoastră în mediul virtual subiecte de interes general ce au aplicativitate în viata de zi cu zi.

Îmi doresc să realizez un blog cât mai interactiv, aștept din partea voastră sugestii și dezbateri constructive.
Legat de articole și întrebari vă încurajez să vă susțineți punctul de vedere, fiecare având dreptul la liberă exprimare.
Sper să vă răspund cât mai rapid posibil și să fiu cât mai prezent în limita timpului disponibil.

Încântat de cunoștință! ☺

Un comentariu
 • Plăcerea este de partea mea că am avut privilegiul şi onoarea să vă cunosc şi să lucrez alături de dumneavoastră! Înainte de a fi un medic desăvârşit, sunteți un mare OM, cu un caracter aparte! Respect si mii de mulțumiri pentru tot!…Încântată de cunoştință, domnul doctor Claudiu Enache!👍👏👏🏆🔝🔝🌟🌟🌟🌟🌟

Lasa un comentariu